Friday, 6 January 2012

mAsE yAnG bErLaLU



kali nie saye nk berkongsi cerite pulak mengenai kenangan saye ketike menjadie kanak2 ribena lagi,,,,ok dulu mase saye masih bergelar kanak2 saye mempunyai seorang kawan yang kate orang berlari turun naik rumah,main mak2,masak2,main ketinting,kawin2 sesame la kate kan,, memang kte rapat la kire nyer ,,,huwm nme die Aiman,, memandangkan kamie berjiran kalau mak n ayah die pegi kerje die tinggal kat rumah saye,, kire petang baru balik rumah die,, dulu bukan maen rapat la katekan,, yela budak2kan,, pepaham jew aktivi budak2 aper,,pagie kiter orang pergi sekolah pas tu tengahari balik  sesame ke rumah saye untuk makan,,pas tu pegi pulak mengaji dekat rumah jiran kiter orang jalan sesame pegi ngaji,, huhu da pegi ngaji balik rumah sesiap balik pakai baju sekolah nak pegi kelas agame petang pulak kat sekolah,, (kire rutin kiter orang harie2 macam 2 la kecuali sabtu ahad la kan da nme pon cuti)

tapiekan bile sekarang jumpe kiter orang malu2 la plak,,, haish kiteer orang pon x paham la naper kiter orang nie memlu,, nak kater yang kiter orang nie sombong tak pulak,, haha x per la t lau masing2 da keje ilang kowt rase malu 2,, maybe kiter orang jdie malu2 kucing nie sebab da naek sekolah menengah kiter orang jarang jumper yela die pon dok asrama sekolah pon lelain,,, tapi yg paling penting kiter orang x der la bermusuhan antare satu same laen,,itu da kire baek,,, =) tp memang la orang kate kan,, zaman kanak2 n zaman kiter bergelar sebagai pelajar sekolah itulah saat yg paling eppy n tak kan dilupekan,,, sebab banyak sangat kenangan yang telah kite cipte secare sengaje atau pon tak melalui 2 zaman tersebut,, =) kalau boleyh nk jdie kecik balik nak eppy2 jew,,, tapi aperkan daye semue tu xtidak boleyh diulang semule,, =)

-.-' ZAMAN KEGEDIKAN MELAMPAU -.-'









ok klie nie kiter nk berkongsi pulak mengenai zaman kegedikan kiter mse form 1,,
haha tipu la kan lau perempuan tak der langsung perasaan gedik 2,,
ok terus kepade cerite kiter eak,,,
mse kiter form 1 ader la minat sorang nie an,,haha mse 2 die form 3,, 
boleyh dikatekan lau nk lalu jew kat klas die bedebar nyer bkn men lagie,, 
yg pling x boleyh bla 2 boleyh pulak siap nak jdie adik angkat bagai,,, 
hadoiii,,,biler da naek form 2 kedewasaan sikit 2 da ader la,,,
malu nyer bukan maen lagie oww,,, haha klakar habes la kalau ingt kan balik aper yg kiter buat dulu,, 
haha Atikah agk2kan awak ingt x lagie siaper yg kiter maksud kan 2??? 

then masuk pulak form 2 dtg la pulk seorang jejake nie die msok pown da pertengahan tahun x silap kiter la kan,, mase mule2 masok 2 kiter suke tengok muke die,, seperti ader satu aura menarik2,, hehe,, akhirnyer kiterorang kenal antare satu sama lain,,, =) dan setibe nyer kiter memasuki alam form 5 kiter menerime sepucuk surat drp senior terdahulu,, Atikah yg nie ko mesti ingtkan saper,, hehe x payah la kan citer pasal surat 2 dgn lebih lanjut sbb kiter x sanggup nk citer,, =)

setiap org ader cerite sendirie,,,korang pon mesti aderkan dan ini merupekan perkare yg telah kiter lalui,, biler dikenangkan semuler mesti kiter berdialog sendirie 'huh penah ker aq buat mcm 2???',,huwm pape pon perkare nie sume da berlalu dan sudah tibe masenyer kiter menjalani kehidupan dgn sikap yg lebih dewase,, zaman persekolahan hanyalah cinter monyet jew,,, =) tetapi ader jugakkan percintaan di alam persekolahan di bawa hingga ke jinjang pelamin,, mak sye selalu pesan semue nie x kemane der,, lau da jodoh 2 x boleyh nk tolak,, =) oklah sampai disini sahaje cerite kiter kalie nie,,, papai,,, =)