Wednesday, 21 November 2012

yuyunk KUIM sekalian

 tiada apa yang boleh diperkatakan selain 
"INDAHNYA PERSAHABATAN YANG TERJALIN ANTARA KAMI" 

  
yang nie kawan serumah tapi yang paling tinggi tu sesat =)

   
BFF kat KUIM,, dari hari pendaftaran sampai la sekarang ~nadia sayang~ 

 
kami cintakan keamanan <3 <3 <3 

 
bangga dengan sijil yang pertama kami perolehi =D 

 
kawan yang sangat rapat,, #LOVE 

 
bro yg sentiasa menceriekan hari dgn gelagat yg giler2 ,,  =) 

 
(^_^)kami budak mass com yang comel #PEACE 

lalala~  



Tuesday, 13 November 2012

panas hati ??!!

berhabuk blog !! lame gler aku tak update,, muncul pulak mood nak update malam nie,, malam yang penuh dengan kebosanan dan jiwe aku sangat sakit sebab ader orang dok memekak maki hamun tepi telinge aku gaduh dengan pakwe punyer pasal,, kan tak pasal-pasal daa kene tengking dengan aku,, 

satu malam yang penuh dengan kentensionan!! btw aku sedikit pelik dengan sifat manusia yang satu ni,, asal dengki kuat sangat??  deyyy kalau dah tak da cerita sangat pon tak payah la dok fitnah kata family kami ni dok menyewa tanah la bagai,, tak caya mai tengok geran tanah,, amboi dok sedap je mengata menyewa,, tumbuk nak ?? 

fuh hati bengkak !! chaww beb ,, assalamualaikum,,  

Friday, 15 June 2012

Hidup Sebagai Seorang Mahasiswi

assalamualaikum,,


 alhamdulillah,,, syukur ke hadrat illahi selamat sudah aku  bergelar seorang mahasiswi di Kolej Universiti Islam Melaka,,sepanjang minggu haluan siswa dijalankan,, berbagai jenis manusia dan ilmu yang aku dapat ,,, terima kasih kepada abang-abang dan kakak-kakak fasilitator yang berusaha keras menjaga kami dan memberikan kami kegembiraan sepanjang program ini berlangsung,,,, 

bersyukur juga kerana dapat kawan serumah yang satu kepale sehati sejiwe,, :) lap u ollzzzz la,,, isnin nie mula la rutin harian ku sebagai seorang pelajar kolej yang kehulu kehilir mencari ilmu,, kawan-kawan yang lain pon suadah berjaya melanjutkan pelajaran di tempat pilihan hati kalbu mereka,, kepada para pembaca,, doakan kejayaan kami bersama,,, setiap orang mempunyai cita-cita tersendiri,, bila da dapat peluang tersebut rebutlah,, jangan sia-siakan usia muda anda dengan perkara-perkara yang tidak berfaedah,, 

selepas ini terdapat banyak lagi halangan dan cabaran yang akan kita tempuhi,, berjuanglah untuk memiliki hidup yang lebih baik dari sekarang kerana Allah S.W.T,, tuntut lah ilmu sehingga ke liang lahad selagi boleh kerana Allah S.W.T,,, 

assalamualaikum,, ^.-


Friday, 11 May 2012

medical checkup!!!!!!

assalamualaikum,, yayayayaya penat sangat-sangat hari ni,, ni semua gara-gara KUIM la nie,, tapi tak pe la kan,, belajar punya pasal berkorban la sikit,, hey tapi tak rugi tau pergi medical checkup ,,, dapat cuci-cuci mate,, hahaha ramai pulak dokter practikal sekarang,, memang kenyang la mate <ayat aku mmg tak boleyh bla>
dokter-dokter tu sume comey-comey cun-cun wa kata sama lu,, tapi yang aku pelik hampir semua dokter-dokter practikal tu sume kecek kelatee,, -.-'

hasil medical checkup tadi alhamdulillah semua ok saja
   
boleh dikatakan dekat 3 jam la jugak nak settle kan semua hal medical checkup,, harap-harap lepas nie aku x kene pegi lagi la kan,, ok la sampai sini je kot,, aku nak tidor da ngantok,, papai,, selamat malam,, assalamualaikum,, :)

Wednesday, 9 May 2012

UPU tak lepas!!!!

 assalamualaikum,,, yayaya,,, hari ni isnin 7/5/2012 ramai  bdk2 spm 2011dok tension tetonggeng-tonggeng sbb UPU tak lepas,,chill sudah la weyh,, contohila sahabat korang yang sorang nie <aku letew>  hikhik,,, yang sudah tu sudah la hidup harus diteruskan yawwww,,, maybe kali ni bukan rezeki kita kan,,,, doa itu penting dalam kehidupan seharian,,,

   
<tak perlu sedih memanjang>
<senyum la sikit walaupun terpaksa> 

Allah S.W.T da tentukan jalan yang terbaek untuk kita,, jangan sesekalie kita mengeluh atau sebagainya,, disaat ini hanya doa sahaja yang mampu kita lakukan,, da berdoa tawakal,, kalau tension sangat duduk rumah keluar cari kerja sementara nak tunggu tawaran yang lain,,, INGAT!!!!!! semua orang ada kehidupan masing-masing dan berbeza-beza,,, terima dengan hati yang terbuka,, ^,^

Monday, 23 April 2012

pengalaman MAP

assalamulaikum,, selamat pagi,,, -,^   

disebabkan harie nie hari minggu tak de la bnyk sangat keje yang kene buat hari ni,, jadie ader la mase untuk tulis2 nie,, ok post kalie ni cume nak berkongsi sedikit pengalaman semasa aku dgn sedare aku menyertai program MAP ,,, < dlm hatie korang mesti cakap amende la minah nie melalut nie kan,, jgn ngumpat x baek untuk kesihatan hatie ok> ahakzzz ok meh sini aku jelas kan MAP tu aper MAP nie merupekan satu program motivasi yang dikendalikan oleh DR.TENGKU ASMADI TENGKU MOHAMAD,,, ha!! kenal tak same Dr. nie??? tgak bawah nie 

:
:
:
:
:
:

<ha nie la gerangan tuan punya badan bagi nama DR.TENGKU ASMADI TENGKU MOHAMAD> 
<amacam hensem??> 

berbalik pada cerita motivasi yang diadakan selama 2 harie je,, bagi yang duduk jauh tempat penginapan ada disediakan,,untuk pengetahuan korang jugak program nie diadakan diseluruh Malaysia x tau la sabah sarawak ader ker tak,, aku pergi masa program nie diadakan di KL,,

 hari pertama masok situ punyer la excited nak pegi lepas subuh jew da siap2 da nak pegi motivasi <niat nak berubah tinggi weyhh
jadi nak dijadikan cerita pagi2 lagi kiter orang da bertolak nak pegi kat tempat motivasi tu mmg ramai weyhh aku cakap motivasi tu dia buat dalam satu dewan yang besar + aircond ,, mmg mengigil la duduk dalam tu,, masa motivasi dijalan kan kite orang di larang on handphone walaupun silent,, kalau dapat tangkap memang kene la,, disiplin kat situ tegas,, kecut jugak la perot masa tu,, lagi satu bab tidow,, kepantangan kat situ jangan la sesekali cube tesengguk2 kat situ memang nampak jew kat mata dia kita tdow,, memang tak de peluang la nak tdow,,


ahakzzz pasal makanan pulak die orang mmg da siap kan katering lagie,, mmg sedap la katekan,, kenyang mkan,,, motivasi habes dalam pukul 7 lebih kurang,,, motivasi yang disampaikan mamang sampai la kat kite,, masa hari pertama tu semuanyer berjalan dengan lancar,,, harie pertama kita orang diberi tugas untuk buat mind map yang da dia ajar cara buatnya,,, esok nya bawak la kerja yang di beri tu sekalie da kumpul hamek kau depan2 kami dia koyak kan sume kertas2 tu,,, memang sentap habes la mase tu,, kecut perut giler2,, satu dewan senyap,, lupe pulak nak bagi tau masa motivasi nie diadakan motivasi ni terbuka untuk pelajar sekolah rendah,menengah dan universiti/kolej,,, ramai kan,,

ada sampai satu tahap lampu dewan ditutup bagi muhasabah diri sendiri,, masa ni la kita akan nangis sepuas2nya ,, satu dewan menangis mendengar kata2 yang dikeluarkan oleh Dr.Tengku Asmadi,, boleyh dikatakan masa nilah waktu kemuncak bagi program motivasi,,,,selepas adegan nangis2 waktu penyampaian  sijil pula yang menandakan kita da berjaya mengikuti program motivasi tersebut,,,
:
:
:
:
:
:
:
:


<ha nie la sijil nyer>

ape2 pon,, bagi aku motivasi nie la yang paling terbaik yang penah aku dapat,, ok la aku da sibuk balik ni,, sampai  sini jew post kali ni,,, tooceee toceeee,,,

Friday, 20 April 2012

bosan weyh !!!



ponnnnn!!!ponnnn!!!ok tak tau nak buat ape lagie nie dah,, mati kutu duduk rumah cam nie,, k bye,,

Thursday, 23 February 2012

tak der tajuk??

mmg tak tau pon nak letak tajuk aper,,, ok sebelum 2 assalamualaikum!!! tak jawab dosa lau jawab alhamdulillah ,,, ^.^ tetibe aq teringat pulak dekat cikgu jilah aku tu,,, meh aku citer naper aku tetibe jew teringat kat die ,,, mane x nyer cubitan die tu yang aku x dapat lupekan,, da lame kowt x kene rinduu poit,,, :D hehe ader  la kan satu harie tu nak di jadikan cerite aku dengan kawan aq hikmah macam biase mase tak der cikgu kiter orang mesti keluar dari kelas punyer (borink la katekan),, x silap aq mase tu tggl seminggu ke 2 minggu lagie sebelum SPM (memang tak la kan orang len tengah pulun habes2san kiter orang boleyh jalan2 lagie),, mase tu budak PMR kan da tak buat aper2 lagie kat sekolah 2 sebab exam die orang da habes yg kiter orang nie pon join la sekaki lepak2,,,

haha nie la die cik hikmah saye,, tok pengetahuan korang mase nie harie last day skolah kiter orang bosan kat perhimpunan kiter orang buat2 pegi toilet padahal kiter orang g kantin beli kueh pas 2 mnx plastik sbb kiter orang berhajat nak pakai inai so kiter orang pon da beli kueh kiter orang mule la aktiviti carik daun inai,,

haha nie rozaimi kawan kiter orang gawk die pon malas nak masok perhimpunan,, dasyat kan kiter orang ,, orang laen sume tengah berpanas kat perhimpuna kiter orang leh bersuke rie lagie kat belakang 2,, :D

lepas penat kutip inai amek gambar lagie,, :P

ok habes citer inai ,,,lepak punyer lepak terserempak pulak dengan cikgu jilah (kiter orang lepak dekat depan koperasi jew dekat la dngn kelas kiter orang),,kiter org sedaye upaye cube sorok kan muke kiter orang (muke ok badan tak dapat sbb bukan kecik pon badan kiter orang) tp ape kan daye nampak jugak kat mate cikgu muke kiter orang,, kene la halau masok kelas tp disebabkan atas dasar budak degil kiter orang pure2 jalan konon nk masok kelas la kan nampak jew cikgu da hilang kiter orang lepak  balik (jahat giler kan kiter orang) pas tu cikgu lalu lagie sekalie tak sempat kiter orang nak cabut buat kalie ke-2 nyer kiter orang kene halau (mmg muke tak malu la kan) so kiter orang pon akur la dgn perintah kalie kedue tu,,, bile da naek kelas kiter orang nie pon tak senang duduk la kiter orang dalam kelas tu,,,

kiter orang keluar balik pegi depan bilik kaunseling sebab nak tinjau dekat koperasi tu sekalie hamek kau keluar cikgu jilah darie bilik kaunseling tu,,sebelum tu kiter orang memang da skodeng dalam bilik tu takot2 ader pulak cikgu kat dalam tu,, mase skodeng tu tak nmpak pulak cikgu jilah sekalie keluar pulak dehh darie bilik tu,, yang aku ingt mengucap panjang cikgu tengok perangai kiter orang yang x paham bahase nie,, melambak jugak gelak kiter orang kat situ sambil melarikan diri untuk masok kelas ,, tengah belari nak masok kelas tu sempat jgk aq tengok belakang takot2 die kejar pulak kang tengok cikgu tengah tesenyum2 tahan gelak tgk kiter orang ,, haish mmg x la kan perangai kiter orang 2 belom masok citer dgn cikgu ghauth yang 2 lagie la mase kelas die jew mesti aku carik jalan nak keluar kelas,,sivik jew pon aq rse sivik aq da cukup sbb tu aq x nak masok kelas die (ok mmg aq poyo habes),,

bile di kenangkan balik perangai aku mase tu mmg macam haper jew ,,, tapi best jgk,, dapt kenangan darie sume tu,, bile dok sensorang teringt2 balik sume tu,,, rindu pulak nak jadie bdak2 ,,, ^_^ k la da x tau nak tulis aper da chaaaawwww cincawwwww!!! -.^

Wednesday, 8 February 2012

tOmOrRoW ! ! :D

ahankzzz akhir nyer 9.2 kembalie lagie,, :) bezday ok,, rse mcm bru semalm jew belarie2 keliling padang main pondok2 ngan kekwn,, x sngke plak da besar ,, hewhew ,, pejam celik pejam celik x lme lagie naek pelamin plak (errr ok mak relex ok gurau saja) perjalanan masih jaoh derrrr,,, waa x sanggop kawin cecepat,, kekwn sume tgh enjoy aq plak da beranak pinah oh nooo x sanggop x sanggop,,, perjalanan hidop aq lpas nie entahlah (nmpak sangat kan fikiran x kedepan) ,, tp kan best sgt ker da jdie org BESAR nie??? pde pendpat saye la kan zaman kecik2 n zaman persekolahan merupekan saat yang paling indah dalam hidop kiter (ramai x yang setuju??? mesti ramaikan),,, rinduu plak nk ponteng2 kelas,, dpt plak kawan yang same otak lagie la kan sanggop plak 2 tawaf sekolah semate2 nak larie drie cikgu kelas kiter orang (ok cukup topik da larie =.='),,, pape pon besok umor da naek lagie setaon kire besok genap lah aq hidop di atas muke bumi nie 18,, :) makin tue dan akin hampir lah kiter,,, (pepaham sendirie ok) ,,, no idea da mau tulis aper nie,, ok tataaaaa,, assalamualaikum,,,, :))

Friday, 6 January 2012

mAsE yAnG bErLaLU



kali nie saye nk berkongsi cerite pulak mengenai kenangan saye ketike menjadie kanak2 ribena lagi,,,,ok dulu mase saye masih bergelar kanak2 saye mempunyai seorang kawan yang kate orang berlari turun naik rumah,main mak2,masak2,main ketinting,kawin2 sesame la kate kan,, memang kte rapat la kire nyer ,,,huwm nme die Aiman,, memandangkan kamie berjiran kalau mak n ayah die pegi kerje die tinggal kat rumah saye,, kire petang baru balik rumah die,, dulu bukan maen rapat la katekan,, yela budak2kan,, pepaham jew aktivi budak2 aper,,pagie kiter orang pergi sekolah pas tu tengahari balik  sesame ke rumah saye untuk makan,,pas tu pegi pulak mengaji dekat rumah jiran kiter orang jalan sesame pegi ngaji,, huhu da pegi ngaji balik rumah sesiap balik pakai baju sekolah nak pegi kelas agame petang pulak kat sekolah,, (kire rutin kiter orang harie2 macam 2 la kecuali sabtu ahad la kan da nme pon cuti)

tapiekan bile sekarang jumpe kiter orang malu2 la plak,,, haish kiteer orang pon x paham la naper kiter orang nie memlu,, nak kater yang kiter orang nie sombong tak pulak,, haha x per la t lau masing2 da keje ilang kowt rase malu 2,, maybe kiter orang jdie malu2 kucing nie sebab da naek sekolah menengah kiter orang jarang jumper yela die pon dok asrama sekolah pon lelain,,, tapi yg paling penting kiter orang x der la bermusuhan antare satu same laen,,itu da kire baek,,, =) tp memang la orang kate kan,, zaman kanak2 n zaman kiter bergelar sebagai pelajar sekolah itulah saat yg paling eppy n tak kan dilupekan,,, sebab banyak sangat kenangan yang telah kite cipte secare sengaje atau pon tak melalui 2 zaman tersebut,, =) kalau boleyh nk jdie kecik balik nak eppy2 jew,,, tapi aperkan daye semue tu xtidak boleyh diulang semule,, =)

-.-' ZAMAN KEGEDIKAN MELAMPAU -.-'









ok klie nie kiter nk berkongsi pulak mengenai zaman kegedikan kiter mse form 1,,
haha tipu la kan lau perempuan tak der langsung perasaan gedik 2,,
ok terus kepade cerite kiter eak,,,
mse kiter form 1 ader la minat sorang nie an,,haha mse 2 die form 3,, 
boleyh dikatekan lau nk lalu jew kat klas die bedebar nyer bkn men lagie,, 
yg pling x boleyh bla 2 boleyh pulak siap nak jdie adik angkat bagai,,, 
hadoiii,,,biler da naek form 2 kedewasaan sikit 2 da ader la,,,
malu nyer bukan maen lagie oww,,, haha klakar habes la kalau ingt kan balik aper yg kiter buat dulu,, 
haha Atikah agk2kan awak ingt x lagie siaper yg kiter maksud kan 2??? 

then masuk pulak form 2 dtg la pulk seorang jejake nie die msok pown da pertengahan tahun x silap kiter la kan,, mase mule2 masok 2 kiter suke tengok muke die,, seperti ader satu aura menarik2,, hehe,, akhirnyer kiterorang kenal antare satu sama lain,,, =) dan setibe nyer kiter memasuki alam form 5 kiter menerime sepucuk surat drp senior terdahulu,, Atikah yg nie ko mesti ingtkan saper,, hehe x payah la kan citer pasal surat 2 dgn lebih lanjut sbb kiter x sanggup nk citer,, =)

setiap org ader cerite sendirie,,,korang pon mesti aderkan dan ini merupekan perkare yg telah kiter lalui,, biler dikenangkan semuler mesti kiter berdialog sendirie 'huh penah ker aq buat mcm 2???',,huwm pape pon perkare nie sume da berlalu dan sudah tibe masenyer kiter menjalani kehidupan dgn sikap yg lebih dewase,, zaman persekolahan hanyalah cinter monyet jew,,, =) tetapi ader jugakkan percintaan di alam persekolahan di bawa hingga ke jinjang pelamin,, mak sye selalu pesan semue nie x kemane der,, lau da jodoh 2 x boleyh nk tolak,, =) oklah sampai disini sahaje cerite kiter kalie nie,,, papai,,, =)

Thursday, 5 January 2012

AmEeRa AiSyAh bInTi aMeEr HaMzAh

tok tok tok,,, 

Assalamualaikum,,,,
ahakzz harie nie kiter mau berkongsi pulak mengenai seorg sahabat sye yg KECICIRAN semalam,, hehehe cah sorry yer cah,,, syang kau lebih la nie yg aq wat khas tok ko nie,,,kekeke (cover jew lebih nie =D) 
untuk pengetahuan korang kamie nie hampir 2 taon jgk la x bersue muke kan cah kan,, last sekalie jumper pon mse rye 2 taon sebelumnyer (kowt tah la x ingt sgt),, nk kter kan umah jaoh x pon 10 mimit jew pon nk sampai,, haha,, nme sahabat kiter yg sorang nie yg mcm anda semue bce la  title kat atas 2 Ameera Aisyah binti Ameer Hamzah,, sdpkan nmer nyer,, dulu mase form 1 kiter org nie ddk sebelah2 sebelum die pergi meninggalkan sahabat nyer ini,,,, ader la dlm 2 bln lebih kowt kiter org dowk sebelah2,,, haha mse tercetusnyer fenomena dmm AC die 2 mmg x dinafikan la cah kan,,, kiter dgn secare keterpaksaan nyer menjadie mangse amukan nafsu n perasaan die (eap x moe pikir laen) ,, haha cah surt yg ko tok bdk klas kiter dulu pon aq der simpan lagie cah ko ingtx ingt x??? gambr yg ko bg pon aq der simpan ag (hehehe syg kwn la kter kan),, 

hehe oklah ha nie la gambor si ecah kesayangn nie,, 


                                     ahakzzz 18sx ok gambr nyer,,, ha yg pakai tdg 2 la sahabat sye,,

huhu ok lah bnyak da kiter mencerabih kat dlm nie,, hehehe
cah sekalie lagie aq memohon maaf di atas keciciran nyer kamu di dlm post semalam hehehehe,,,
orait sampai di sinie shje ,,, papai,,, thankz krn sudi membace aper yg kiter tulis nie,,, >.<

(': rInDu kOrAnG :')

ok,,klie nie kiter nk berkongsi pulak kerinduan kiter dgn korang semue,,,
ahakzzz,,
kiter mempunyai 2 org sahabat yg selalu kiter berkongsi masalah , berkongsi cerite n berkongsi pendapat antara satu same lain,,,
ok sahabat sye yg pertame ialah Nurul Atikah Binti Ramli,,

pembayang  bg sahabt sye yg comeyh molek nie :
meh kiter senaraikan,,, 

1. die merupekan seorg yg comel lagie2 mse die senyum huhuiii,,,, haha suke sye tgk,,
2.die nie jgk sorang yg berfikiran terbuke la dlm sume hal,, 
3.haha yg nie mmg kiter x thn die suke bawak moto laju2,,pergh fobia beb lau naek mcm nk melayang,, 

huwm 3 cukup la eak,,, 
ha nie gambar shbt sye 2 : 

                                                                                
                                                                              ha comel kan,,, :)

yg 2 sahabat kiter yg pertame skunk kiter nak citer pulak pasal sahabat saye yg kedue,, :) 
nme si cantik ni pulak Nor Hikmah Binti Abu Bakar,,

pembayang bg sahabat sye yg kedue nie pulak :

1.die nie kan seorg yg manje tau yela anak last la kter kan,,,kan Hikmah,, :) 
2.haha die boleyh kter rajin la dr aq,,
3.ha die nie pon seorg yg cepat marah n cepat la jgk sejuk nyerkan hikamh kan,, hehe

ok nie die gambar die,,, 

                                                                  ha cantek kan die,,,  

hehehe pape pon kiter hrp kiter boleyh jdie sahabat sampai bile2,,
Tikah hahha ingat x yg kiter gdoe dulu 2,, haha mcm haper jew kowt dkt sebulan lebih gdoe owww pdhl awk duduk belakang kiter jew,, hehehhe mse kiter dowk asrama la bru kiter bebaek kan,, hehe ingt x ingt x??? huhu,, 
Hikmah kiter rinduu awk la,,, nntie da blik bce tau awk,,,untuk pengetahuan sume die nie skunk bertapa kat dlm PLKN hehehe ,, hrp awk bebaek jew kat sne ,,,, 
hehe k la sampai sini jew kiter boleyh tulis skunk pon da maghrib,, papai,,, :)