Thursday, 26 December 2013

Masuk Wad



buat julung kalinya aku bergelar pesakit dan terpaksa masuk wad untuk menjalani pembedahan.. 
ramai yang memomok-momokkan masuk jarum ni sakit sangat.. 
hakikatnya lepas rasa sendiri reaksi aku kat dokter "la tak de la sakit sangat".. 

hari pertama masuk wad my lovely bro datang bawak pizza.. 
asalnya dia tanya nak makan apa.. dengan nada gurau kata nak pizza padahal main sebut je.. 
dari kolej ke hospital mengambil masa 1 jam setengah dan dekat 2 jam jugak.. 
demi kasih yang tidak pernah luntur beliau membawa diri beliau yang kurang sihat semata untuk melawat daku yang hanya duduk di katil wad.. <love u dear> 
terharu sangat-sangat bila beliau muncul didepan mata.. 

alhamdulillah pembedahan berjalan lancar dan tak da sedikit pun rasa kesakitan walaupun ubat bius dah habis.. 
so sekarang masih lagi dalam berpantang.. 
segala jenis ikan menjadi santapan setiap hari selama berpantang ni.. 
dan yang best nye tak yah buat keje.. ngee~ the best moment !!  
doakan saya supaya cepat sembuh sepenuhnye.. terima kasih.. =)


jOgInG

asalnya setiap sem buat azam nak turun stadium joging.. 
akhirnye selama 3 sem kat kolej baru sem 4 berjaya turun stadium pepagi buta nak joging.. 
hakikatnya turun dengan muka memasing sembap lagi.. pepaham sudah la.. =D






Kemang Bay

Teluk Kemang Most Wanted yawww !!  
with sesayang sekalian.. 
angkut dari kolej.. 
picnic with my family.. 
kekawan semua orang jauh dari Penang, Kelantan.. 
bak kata mereka "family izzahlah tempat kite orang menumpang kasih"..
sobak kojap den dongar eah.. hee~ 
masa ni firstime my bro jumpa bakal family baru die.. hehe .. akan datang insyallah.. =)

 








Dating Time !

keluar dating bila naik semester baru.. asalnye teman bro ni shopping.. 
hari tu enjoy lepas ambil result.. 
oh ya! pasal result sem ni pointer naik.. #happy 
Alhamdulillah ada beberapa subjek dapat 4.00 dan tak sangka pun dapat 4.00 bg subjek-subjek tersebut.. 
masih mengekalkan 3.++ ke atas.. tapi Dekan x sampai lagi.. semoga sem seterusnya bertambah baik..
and bro pon naik pointernye.. Alhamdulillah.. =)




macam mana nak muka macho katanya.. 
tak buat muka macam tu pun memang da macho sayang comel lagi.. :') 
<sesiapa nak vomit jejauh ye.. habis pulak gajet yang korang gune nak bace ni>



Zoo Aku Datang

setelah sekian lama rasa malas bertapak dalam hati untuk mengupdate blog.. 
akhirnya baru hari ni mendapat satu kekuatan nak berkongsi apa yang rasa nak dikongsi.. <ayat khelingg> 
bak kata orang gambar menceritakan segalanya.. 
nah !! lama dah tak jejak zoo.. last jejak masa sekolah rendah.. 

 










 











Saturday, 16 November 2013

soalan & jawapan


assalamualaikum.. 

salam malam ahad.. 

salam 3 minggu lagi.. 

salam result yang bakal keluar.. 

soalan 1 : apa yang aku buat cuti semester ni ? 
jawapan  : makan, tido, kemas rumah, tolong kedai sesikit(ada kedai makan), on9 & movie 

soalan 2 : tak bosan ke ? tak de keluar jejalan ?
jawapan : nak kata bosan tak jugak.. keluar jejalan?? tiada dalam kamus bila cuti semester menjelang.. 

soalan 3 : bersedia dengan result akan datang ?
jawapan : TIDAK LANGSUNG !! 

soalan 4 : misi masa cuti semester berlangsung ? tercapai ??
jawapan : besarkan badan.. terlebih tercapai .. =D 

soalan 5 : rindukan katil kolej ?
jawapan : ye 

soalan 6: rindukan kekasih?
jawapan : sangat-sangat rindukan beliau.. *nada sebak

soalan 7 : aktiviti sem depan ?
jawapan : overnight dengan  budak rumah, bbq dengan kawan kelas, panjat broga.. 

soalan 8 : tak nak keluar dengan kekasih ?
jawapan : ITU SATU KEPASTIAN !! minggu pertama da keluar mungkin*dengan kawan2 sekali* 

soalan 9 : impian semester 4 ?
jawapan : tak da impian yang nyata.. 

soalan 10 : anda bosan ketika ini ?
jawapan : YAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!! SAYA BOSANNNN !!!

Thursday, 14 November 2013

Tuesday, 5 November 2013

seorang demi seorang kawan dirikan masjid.. 
gembira tengok benda sweet-sweet ni.. 
tapi ramai yang pesan.. lepas kawin baru tau apa itu perkahwinan yang sebenar..  

teringat mak cakap.. "ira kalau kawin kene pakai jubah, sebab laki die ustaz" 
dan aku ... hala hala hala ~ sampai situ pikir nye.. 


Friday, 1 November 2013

Merah Hitam ~aummmmmm !!~

~ BERITA BASI ~
#Karnival Sukan Merdeka 
#hari ke-2 
#lastday 
#enjoy 
#Perbarisan Antara Fakulti 
FSSS terbaikkkk !!! 
meriah kau..  
^_^



 

selamanya harimau FSSS,
selagi kita bernyawa,
ohh FSSS,
kau kebanggaan ku..  
(lagu FSSS sesi 2013/2014) 

AUUUMMMMMMM !! 

Thursday, 24 October 2013

AISKRIM !!

 

terima kasih mak belikan aiskrim 

#pepagi 
#fresh

for him =)

 

mengambil masa selama 5 hari nak menyiapkan setiap gulungan kecil yang berjumlah 60 keping.. 
masa buat ni sampai mati kutu nak tulis ape.. 
harap benda yang simple ni dihargai oleh beliau.. 
maaf x tau nak bagi ape.. =) 
.1 4 3.