Friday, 6 January 2012

mAsE yAnG bErLaLU



kali nie saye nk berkongsi cerite pulak mengenai kenangan saye ketike menjadie kanak2 ribena lagi,,,,ok dulu mase saye masih bergelar kanak2 saye mempunyai seorang kawan yang kate orang berlari turun naik rumah,main mak2,masak2,main ketinting,kawin2 sesame la kate kan,, memang kte rapat la kire nyer ,,,huwm nme die Aiman,, memandangkan kamie berjiran kalau mak n ayah die pegi kerje die tinggal kat rumah saye,, kire petang baru balik rumah die,, dulu bukan maen rapat la katekan,, yela budak2kan,, pepaham jew aktivi budak2 aper,,pagie kiter orang pergi sekolah pas tu tengahari balik  sesame ke rumah saye untuk makan,,pas tu pegi pulak mengaji dekat rumah jiran kiter orang jalan sesame pegi ngaji,, huhu da pegi ngaji balik rumah sesiap balik pakai baju sekolah nak pegi kelas agame petang pulak kat sekolah,, (kire rutin kiter orang harie2 macam 2 la kecuali sabtu ahad la kan da nme pon cuti)

tapiekan bile sekarang jumpe kiter orang malu2 la plak,,, haish kiteer orang pon x paham la naper kiter orang nie memlu,, nak kater yang kiter orang nie sombong tak pulak,, haha x per la t lau masing2 da keje ilang kowt rase malu 2,, maybe kiter orang jdie malu2 kucing nie sebab da naek sekolah menengah kiter orang jarang jumper yela die pon dok asrama sekolah pon lelain,,, tapi yg paling penting kiter orang x der la bermusuhan antare satu same laen,,itu da kire baek,,, =) tp memang la orang kate kan,, zaman kanak2 n zaman kiter bergelar sebagai pelajar sekolah itulah saat yg paling eppy n tak kan dilupekan,,, sebab banyak sangat kenangan yang telah kite cipte secare sengaje atau pon tak melalui 2 zaman tersebut,, =) kalau boleyh nk jdie kecik balik nak eppy2 jew,,, tapi aperkan daye semue tu xtidak boleyh diulang semule,, =)

-.-' ZAMAN KEGEDIKAN MELAMPAU -.-'









ok klie nie kiter nk berkongsi pulak mengenai zaman kegedikan kiter mse form 1,,
haha tipu la kan lau perempuan tak der langsung perasaan gedik 2,,
ok terus kepade cerite kiter eak,,,
mse kiter form 1 ader la minat sorang nie an,,haha mse 2 die form 3,, 
boleyh dikatekan lau nk lalu jew kat klas die bedebar nyer bkn men lagie,, 
yg pling x boleyh bla 2 boleyh pulak siap nak jdie adik angkat bagai,,, 
hadoiii,,,biler da naek form 2 kedewasaan sikit 2 da ader la,,,
malu nyer bukan maen lagie oww,,, haha klakar habes la kalau ingt kan balik aper yg kiter buat dulu,, 
haha Atikah agk2kan awak ingt x lagie siaper yg kiter maksud kan 2??? 

then masuk pulak form 2 dtg la pulk seorang jejake nie die msok pown da pertengahan tahun x silap kiter la kan,, mase mule2 masok 2 kiter suke tengok muke die,, seperti ader satu aura menarik2,, hehe,, akhirnyer kiterorang kenal antare satu sama lain,,, =) dan setibe nyer kiter memasuki alam form 5 kiter menerime sepucuk surat drp senior terdahulu,, Atikah yg nie ko mesti ingtkan saper,, hehe x payah la kan citer pasal surat 2 dgn lebih lanjut sbb kiter x sanggup nk citer,, =)

setiap org ader cerite sendirie,,,korang pon mesti aderkan dan ini merupekan perkare yg telah kiter lalui,, biler dikenangkan semuler mesti kiter berdialog sendirie 'huh penah ker aq buat mcm 2???',,huwm pape pon perkare nie sume da berlalu dan sudah tibe masenyer kiter menjalani kehidupan dgn sikap yg lebih dewase,, zaman persekolahan hanyalah cinter monyet jew,,, =) tetapi ader jugakkan percintaan di alam persekolahan di bawa hingga ke jinjang pelamin,, mak sye selalu pesan semue nie x kemane der,, lau da jodoh 2 x boleyh nk tolak,, =) oklah sampai disini sahaje cerite kiter kalie nie,,, papai,,, =)

Thursday, 5 January 2012

AmEeRa AiSyAh bInTi aMeEr HaMzAh

tok tok tok,,, 

Assalamualaikum,,,,
ahakzz harie nie kiter mau berkongsi pulak mengenai seorg sahabat sye yg KECICIRAN semalam,, hehehe cah sorry yer cah,,, syang kau lebih la nie yg aq wat khas tok ko nie,,,kekeke (cover jew lebih nie =D) 
untuk pengetahuan korang kamie nie hampir 2 taon jgk la x bersue muke kan cah kan,, last sekalie jumper pon mse rye 2 taon sebelumnyer (kowt tah la x ingt sgt),, nk kter kan umah jaoh x pon 10 mimit jew pon nk sampai,, haha,, nme sahabat kiter yg sorang nie yg mcm anda semue bce la  title kat atas 2 Ameera Aisyah binti Ameer Hamzah,, sdpkan nmer nyer,, dulu mase form 1 kiter org nie ddk sebelah2 sebelum die pergi meninggalkan sahabat nyer ini,,,, ader la dlm 2 bln lebih kowt kiter org dowk sebelah2,,, haha mse tercetusnyer fenomena dmm AC die 2 mmg x dinafikan la cah kan,,, kiter dgn secare keterpaksaan nyer menjadie mangse amukan nafsu n perasaan die (eap x moe pikir laen) ,, haha cah surt yg ko tok bdk klas kiter dulu pon aq der simpan lagie cah ko ingtx ingt x??? gambr yg ko bg pon aq der simpan ag (hehehe syg kwn la kter kan),, 

hehe oklah ha nie la gambor si ecah kesayangn nie,, 


                                     ahakzzz 18sx ok gambr nyer,,, ha yg pakai tdg 2 la sahabat sye,,

huhu ok lah bnyak da kiter mencerabih kat dlm nie,, hehehe
cah sekalie lagie aq memohon maaf di atas keciciran nyer kamu di dlm post semalam hehehehe,,,
orait sampai di sinie shje ,,, papai,,, thankz krn sudi membace aper yg kiter tulis nie,,, >.<

(': rInDu kOrAnG :')

ok,,klie nie kiter nk berkongsi pulak kerinduan kiter dgn korang semue,,,
ahakzzz,,
kiter mempunyai 2 org sahabat yg selalu kiter berkongsi masalah , berkongsi cerite n berkongsi pendapat antara satu same lain,,,
ok sahabat sye yg pertame ialah Nurul Atikah Binti Ramli,,

pembayang  bg sahabt sye yg comeyh molek nie :
meh kiter senaraikan,,, 

1. die merupekan seorg yg comel lagie2 mse die senyum huhuiii,,,, haha suke sye tgk,,
2.die nie jgk sorang yg berfikiran terbuke la dlm sume hal,, 
3.haha yg nie mmg kiter x thn die suke bawak moto laju2,,pergh fobia beb lau naek mcm nk melayang,, 

huwm 3 cukup la eak,,, 
ha nie gambar shbt sye 2 : 

                                                                                
                                                                              ha comel kan,,, :)

yg 2 sahabat kiter yg pertame skunk kiter nak citer pulak pasal sahabat saye yg kedue,, :) 
nme si cantik ni pulak Nor Hikmah Binti Abu Bakar,,

pembayang bg sahabat sye yg kedue nie pulak :

1.die nie kan seorg yg manje tau yela anak last la kter kan,,,kan Hikmah,, :) 
2.haha die boleyh kter rajin la dr aq,,
3.ha die nie pon seorg yg cepat marah n cepat la jgk sejuk nyerkan hikamh kan,, hehe

ok nie die gambar die,,, 

                                                                  ha cantek kan die,,,  

hehehe pape pon kiter hrp kiter boleyh jdie sahabat sampai bile2,,
Tikah hahha ingat x yg kiter gdoe dulu 2,, haha mcm haper jew kowt dkt sebulan lebih gdoe owww pdhl awk duduk belakang kiter jew,, hehehhe mse kiter dowk asrama la bru kiter bebaek kan,, hehe ingt x ingt x??? huhu,, 
Hikmah kiter rinduu awk la,,, nntie da blik bce tau awk,,,untuk pengetahuan sume die nie skunk bertapa kat dlm PLKN hehehe ,, hrp awk bebaek jew kat sne ,,,, 
hehe k la sampai sini jew kiter boleyh tulis skunk pon da maghrib,, papai,,, :)