Wednesday, 15 May 2013

KAWIN VS BELAJAR

customer : kak lagi berapa tahun kat sana ? 
me : 2 tahun lagi cik ..
customer : owh !! lepas tu nak buat apa ?
me : tak tahu lagi maybe keje tak pun sambung lagi.. 
customer : la ingatkan kawin. kawin ni tak salah awal baru kita tau macam mana nak membentuk rumah tangga sendiri. 
me : *tersengih lebar-lebar 
mom : amboi-amboi.. tolong dulu mak ayah eah ha baru fikir nak kawin. *sambil jeling-jeling kat pak cik tu.. 
me : *senyap 
customer : apo lak salah eah kot jodoh dah sampai jalan je.. nak buat cam ne lagi.. blaja ni bagus.. anak acik tu tak tau la macam mana *tetiba 

lalu pak cik itu berlalu pergi kekebunnya dengan setapau nasi lemak.. 

16 MAY 1969

HAPPY BIRTHDAY MOM ..


I LOVE YOU SO MUCH.. SEMOGA DIKURNIAKAN KESIHATAN TUBUH BADAN, MURAH REZEKI, DIPANJANGKAN UMUR DAN BAHAGIA DI SAMPING SUAMI TERCINTA SERTA ANAK-ANAK YANG COMEL LAGI CANTIK... MUAHHHH  !! :* 

love cikgu

hari ni genap 2 tahun tak sambut hari guru memandangkan waktu persekolahan da habes.. 
hoho terima kasih kepada semua cikgu-cikgu yang memberikan tunjuk ajar kepada budak yang bernama Norizzah Syahira binti Abu Talib nie.. dari cikgu tadika, cikgu sekolah rendah dan cikgu sekolah menengah.. banyak jugak seingat aku masa sekolah aku buat perangai tapi tak da la sampai melampau-lampau.. cikgu-cikgu tersayang saya doakan dipanjangkan umur, murah rezeki, tabah mengajar anak didik yang makin mencabar zaman sekarang... 
kenangan yang terakhir sambut hari guru 1 kelas naik pentas nyanyi lagu yang diubah suai dari lagu asal gadis bunga dan akan ingat kenangan ni sampai bila-bila.. dan setiap hari guru mesti ada aiskrim free.. tu yang best tu.. hee

aku suka lagu ni walaupun lagu budak-budak.. best.. hehe =D



SELAMAT HARI GURU CIKGU..